• Mozart
  Mozart

  The Vinylino házassága

  A kis Móci egészen szerencsétlen volt. Már az oviban szenvedett attól, ha a nevét kérdezték: Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Ilyenkor, ha szomorú volt, az anyukája mindig feltette neki Halász Judit meselemezét és azonnal jobb kedvre derült. Kevesen tudják, de hat éves korában az első improvizációját a Hová mész, te kleine Hase ihlette.

  Tovább

 • Chopin
  Chopin

  A klasszikus klasszikusa.

  Chopint egy kis mallorcai kápolnában pillantottuk meg. A híres zeneszerző ugyanis szeretett elbújni a világ elől. Ilyenkor szmokingba bújt (csokornyakkendővel!), rendelt egy zeppelint és elhúzott a tengerpartra. Ha viszont leszállt a köd, az öreg Chopin bevonult a szent helyre, kibontott egy csomag Krówkát és amíg az összeragasztotta a száját, loopolva játszotta a Nocturne-t.

  Tovább

 • Kodály
  Kodály

  A Vinlylino mindenkié!

  Tizenkilenc voltam, amikor az osztálytársam Saci kihagyta a szombati táncházat. Később kiderült, hogy ukkmukkfukk, hozzáment Kodály Zoltánhoz és aznap volt a lagzi. A csóka 77 éves volt akkor és tudjátok mit viselt a nyakában az esküvőn? Tudjátok.

  Tovább

 • Piaf
  Piaf

  Chat Noir

  A kígyóbűvölő után következik Madame Edith. Törékeny teremtés, a hangja mégis döbbenetes. Nem is tudom, hogy a francia nyelv lehetetlensége miatt, vagy a fantasztikus előadásnak köszönhető, de el is felejtettem, miért akartam beugrani a Chanelbe, de mindegy is, vinyl nyakkendőjük úgy sincs.

  Tovább

 • Mercury
  Mercury

  A bajsza. Gondolj a bajszára!

  1986. Az év, amikor annyi tökéletes dolog történt. Amellett, hogy két kiválóság is felsírt a szentesi kórházban, Farrah Bulsara ebben az évben döntött úgy, hogy elég volt az eddigi bohóckodásból, idén kifogástalanra növeszti a bajszát, mivel a legpompásabb formáját kívánta hozni Budapestre. Nem lehetünk elég hálásak neked ezért, Freddie! Büszkén viseljük az ikonikus mösztás hiteles mását, amiből te sem akarsz kimaradni, tudjuk.

  Tovább

 • Prince
  Prince

  Pont jó a zsabóhoz

  Kávézgatunk a Missisippi partjánál és oldalrapillantva kiégette a retinámat egy új Prince poszter a lemezbolt ablakán. A csávó a zsabós ingjéhez oly büszkén viselte a vinyl csokornyakkendőjét, hogy tüstént odaszaladtam és a sajttorta alól kirángatott zsírpapírra gyorsan felskicceltem a formát. Ez az.

  Tovább

 • Jackson
  Jackson

  Tökéletes a csillogó kesztyűdhöz

  Hárman ültek a padon, a három Michael. Mr. Knight, aki úgy könyörgött órájához, mint más egy aranyhalhoz, Mr. Jordan, aki azon elmélkedett, hogy nem késő-e profi baseball karrierbe kezdeni és mind közül a legkirályabb Michael, azaz Michael Jackson. A srác éppen a fél pár hófehér kesztyűjét kereste, azt, amin strasszok voltak.

  Tovább

 • Bowie
  Bowie

  Űrvillám

  Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy az öreg Villám megérdemli, hogy saját vinyl nyakkendőt kapjon. A menősége még az űrből is látszik!

  Tovább

Collection 2016/2017

made in budapest